24 Απριλίου, 2007

ενα ονειρο



και αφου εβαλα τον βρεγμενο ιστο αραχνης για φυλαχτο και μια ονειροπαγιδα για να μην ισχωρησουν τα κακα πνευματα στη διηγηση βαλθηκα να περιγραψω ενα απο τα πιο περιεργα ονειρα που θυμαμαι να εχω δει ποτε. Ετοιμαζομαστε με τον πατερα μου να παμε στο εξοχικο που εχουμε καπου κοντα στη θαλασσα. θα παιρναμε μαζι μας και το κοριτσακι μιας γνωστης μας, αποστολη την οποια ανελαβα προσωπικα να φερω εις περας. οταν ηρθε η ωρα να φυγουμε παιρνω το κοριτσακι στην αγκαλια και χωρις πολλα-πολλα κιναμε για το εξοχικο. οταν ηρθε η ωρα να κοιμηθει συνειδητοποιω οτι δεν εχω φροντισει να παρω μαζι μας καποια αλλαξια ή οτιδηποτε αλλο θα ηταν χρησιμο κατα τη διαρκεια της παραμονης μας εκει. τοτε σκεφτηκα πως σε αντιθεση με το πως αντεδρασα, η μητερα της μικρης ειναι πολυ επιμελης και φροντιζει ολες τις λεπτομερεις ωστε να μη λειψει ποτε τιποτα στη μικρη. ενιωσα αμφιθυμια μετα απο τις σκεψεις αυτες, αμφιθυμια του στυλ 'μαρεσει που η κυρια αυτη ειναι οργανωτικη αλλα λατρευω επισης και τον αυθορμητισμο μου'. τελικα, τα βρηκαμε και το κοριτσακι κοιμηθηκε φορωντας το φανελακι του. no trouble, λεμε.Η επομενη σκηνη με βρισκει στην παραλια διπλα στο γιαννη, στην ακροθαλασσια. μεσα στη θαλασσα κοσμος πολυς κολυμπαει και χαιρεται. ειναι και η κουμπαρα μας μεσα και τσαλαβουταει με συντροφια τον θανασση βεγγο. ξαφνικα, με πιανει μια μελαγχολια σαν να μην ανηκω εκει. γυρναω στο σπιτι με την επιθυμια να ασχοληθω με τη μικρη. γυρω απο το κρεβατι της γυναικες πλεκουν και με αποτρεπουν να την ξυπνησω. κοιταω και βλεπω μια πατατα κομμενη σε 4-5 κομματια. τα αγγιζω αλλα δεν ανταποκρινονται. παω πιο κοντα και βλεπω το ενα, το πιο αποκομμενο απο τα αλλα, να αναπνεει. καθησυχαζομαι. η μικρη ειναι καλα αλλα ... εχει γινει πατατα.

10 Comments:

At 5:16 μ.μ., Blogger maria λεμονατη! said...

καλως σας βρηκα!

 
At 6:16 μ.μ., Blogger Uncle Aris said...

Καλώς ήρθες! Ένας αέρας ανανέωσης είναι πάντα ευπρόσδεκτος!

 
At 6:35 μ.μ., Blogger iris said...

από το σημείο που είδες το Βέγγο και μετά άρχισαν τα κουλά... μήπως βλέπεις πολλές ταινίες του Βέγγου;

Καλώς ήρθες στην παρέα

 
At 10:50 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαράκι μου εγώ σου εύχομαι καλή αρχή στο μπλογκ των ονείρων...φιλάκια και ελπίζω να διαβάσω πολλα όνειρά σου ...

 
At 11:06 μ.μ., Blogger maria λεμονατη! said...

γεννημενη μες την καρδια του μαιου η ανανεωση κυλαει στη φλεβα μου, ευχαριστω boss!

πολυ εξυπνη η παρατηρηση σου iris οτι απο τη στιγμη που ειδα το βεγγο τα πραγματα αρχισαν να εκτροχιαζονται! το βεγγο τον εχω δει και απο κοντα σε ενα ξενοδοχειο στη σαλονικη ετρωγε στο διπλανο τραπεζι, ημουνα με μια φιλη μου και μας επιασε κουβεντα. καποια στιγμη ηρθαν και οι γονεις μου και τους λεει ο βεγγος: 'πολυ καλα παιδια εχετε'. χαρηκα γιατι εστω και για λιγο, εστω και στη φαντασια μου αποκτησα αδερφακι.

τρελοφαντασμενη, θα διαβασεις πολλα ονειρα μου. φοβαμαι οτι μερικα που εχω στο νου μου να αναφερω δεν ειναι πολυ ευχαριστα αλλα πολυ σημαντικα για μενα. αμα αυξηθουν οι αυτοκτονιες φανταζομαι το αφεντικο θα με συνετισει.

 
At 1:34 π.μ., Blogger Uncle Aris said...

Για αρχή να διευκρινήσω κάτι: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΟΣ!!! Εδώ καλά καλά δεν είμαι αφεντικό του εαυτού μου, δεν βαυκαλίζομαι οτι είμαι το αφεντικό κανενός blog. Ειδικά όταν αυτό είανι ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται. Απλώς πήρα μια πρωτοβουλία να κάνω κάτι, που μου φάνηκε ενδιαφέρον, τόσο για μένα όσο και για όποιον άλλον κόσμο ενδιαφέρεται εκει έξω. Και κατα δεύτερο δεν υπάρχει λογοκρισία. Γράψε ότι θέλεις, αφού δεν είμαι αφεντικό, δεν μπορώ να ορίσω και το τι θα γράψει ο καθένας εδω μέσα. Όταν πιστεύεις οτι έχεις οδηγήσει αρκετό κόσμο στην αυτοκτονία, θα σταματήσεις απο μόνη σου (ελπίζω!) :Ρ
Καλωσήρθες ξανά και μη με λές αφεντικό!!!!

 
At 1:59 π.μ., Blogger maria λεμονατη! said...

ενταξει αφεντικο, εεεε, ενταξει uncle aris, ηθελα να πω. δεν θα σε ξαναπω αφεντικο, αφεντικο. πλακα κανω, οπως φανταζομαι καταλαβαινεις.
μαρεσει το κλιμα αυτοδιαχειρησης που επικρατει εδω μεσα και δεν θα σε ξαναπω αφεντικο, τελος.

 
At 2:16 π.μ., Blogger Uncle Aris said...

That's the spirit ;)

 
At 9:33 π.μ., Blogger leila said...

ηρθα και γω.. το ονειρο δεν το κατάλαβα αλλά δεν βλέπω να το εξήγησε και κανενας άλλος..
και έτσι ηρθα να κανω το σεφτέ μου στο ποστ της lemonias!

 
At 7:26 μ.μ., Blogger Νεφελη Ρηγα said...

Bρε παιδιά που βρέθηκα ?από την μια έκπληξη στην άλλη.. Μπήκα στο δικό μου ένα πρόχειρο μλποκ ( , κάποια στιγμή θα το φτιάξω,,))και πατώ επόμενο, και με βγάζει Εύα.. Διάβαζα διάβαζα.. (ούτε ξέρω που βρίσκομαι) μέχρι και συνταγές κεφαλλονίτικες είμαι και Κεφαλλονίτισσα.. Μυθολογίες Κ.Τ.Λ.Τελος πάντων προχωρώ.. να στε καλά, καλό απόγευμα

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker